Zelfmaakmode voor naaipatronen.nl en knipmode.nl

  • naaipatronen

Naaipatronen.nl: Magento als meest schaalbaar e-commerce platform gekozen

Naaipatronen is al online actief sinds 2005. In 2013 stapte het over naar ceezoo als nieuwe e-commerce partner. De eerste taak was om de site op te schonen, want in de loop van de jaren waren er vele maatwerkoplossingen doorgevoerd en ook na enige tijd ook weer afgevoerd, Daardoor was het lastig de site goede te onderhouden en slakrachtig te houden in de toekomst. Ceezoo liet de site beter laten aansluiten op standaard oplossingen van bijvoorbeeld Post.nl, Klarna en andere externe dienstverleners die voor de bedrijfsprocessen van belang zijn.

We migreerden Naaipatronen al vroeg naar Magento 2. De belangrijkste migratie was de migratie van het ERP-systeem. Daar de gehele inkoop strategie, het voorraadbeheer en distributie gebaseerd is op deze extensie van boostmyshop, was deze migratie bedrijfskritisch, maar succesvol.

NewsSkoolMedia geeft nieuwe impuls aan integratie met uitgeverij

In 2019 is naaipatronen.nl overgenomen door uitgeverij NewSkoolMedia, ook uitgever van onder meer het tijdschrift knipmode. Naaipatronen past in de product propositie. De integratie met NewSkoolMedia gaat ook verder. Alle orders bijvoorbeeld worden weggeschreven in het uitgeverij informatie systeem voor onder meer rapportage doeleinden.

Per oktober 2020 is het ook mogelijk om via naaipatronen.nl een abonnement af te sluiten voor downloadbare producten. Deze abonnee registratie wordt geïnitieerd op naaipatronen.nl en uitgevoerd door de bestaande infrastructuur voor abonnee registratie en incasso van NewSkoolMedia. DE koppeling is gemaakt in samenwerking met mediacompetence.

Magento en naaipatronen.nl

Voor naaipatronen.nl is Magento altijd een onomstreden keuze geweest. Magento laat veel maatwerk toe, heeft een goede performance ook bij meer dan 25 duizend producten en ook de integratie van ERP is van wezenlijk belang. Daarnaast biedt Magento standaard de mogelijkheid om in één beheeromgeving meerdere webshops te beheren, zoals ook bij naaipatronen het geval.
De integratie met belangrijke dienstverleners zoals post.nl, Sendcloud, Klarna en externe systemen zijn was wezenlijk belang en het meest efficiënt met Magento te realiseren.

Migratie knipmode.nl van Woocommerce naar Magento

De webshop van knipmode.nl was gebaseerd op Woocommerce, de webwinkel plugin van WordPress. De keuze om te migreren naar Magento is genomen om te komen tot een betere performance van de site en een integratie met de site naaipatronen.nl, zodat producten zowel op print als downloadbaar konden worden aangeboden.

Datum
Categorie
maatwerk, Magento webwinkel