Spellen online kopen op spellenvariant.nl

  • overzicht van Magento webwinkel spellenvariant.nl

Spellenvariant.nl: groei in e-commerce door aandacht voor content en workflow

Ook klant vanaf het eerste uur: Peter-Paul van Houten verkoopt zeer succesvol spellen met zijn site Spellenvariant.nl. De site blinkt echt uit door zijn content. Deze is zeer netjes verzorgd en compleet. Gezien het enorme aanbod dat Spellenvariant inmiddels heeft, is dat een enorme prestatie. Aandacht voor content op je site is de belangrijkste keyfactor in e-commerce, zeker in een nichemarkt, waar het publiek beter geïnformeerd en kritischer is. Spellenvariant.nl is er bijzonder goed in geslaagd om de juiste content te verzamelen en te publiceren.

De Magento webwinkel die Ceezoo bouwde, is bijna organisch met het bedrijf meegegroeid. Alhoewel er niet veel zogenaamde toeters en bellen op de site aanwezig zijn, heeft de site zich steeds aangepast aan de werkwijze van de opdrachtgever en voor hem ook veel zaken eenvoudiger gemaakt, overzichtelijker en beter te bedienen.

Migratie naar Magento 2

In 2019 is Spellenvariant overgestapt naar Magento 2. Een migratie van Magento 1 naar Magento 2 was de meest logische stap voor Peter-Paul van Houten. Magento is voor spellenvariant.nl nog steeds de beste en meest schaalbare e-commerce oplossing. Vandaar dat ook de keuze voor Magento 2 snel was gemaakt. De migratie werd door opdrachtgever – ook dankzij de jarenlange samenwerking- met vertrouwen tegemoet gezien en is met succes uitgevoerd.

Stroomlijnen van workflow: ERP met Magento

In Magento 2 zijn we voor Spellenvariant overgestapt naar een ERP systeem van Boostmyshop om meer en makkelijk overzicht te krijgen in de voorraden, de pre-orders en de order die nodig zijn bij leveranciers. ERP maakt al deze handelingen overzichtelijk door een bijna one-screen oplossing. ERP helpt ook om sneller en adequater -en met minder problemen en meer overzicht- in te spelen op de behoeftes van klant en het aanbod bij leveranciers. ERP helpt trends in inkoop en verkoop te voorspellen en maakt daarmee spellenvariant.nl slagvaardiger zonder enorme meerkosten.

Integratie Boardgamegeek

Spellenvariant.nl maakt gebruik van data van producten  van het game-forum Boardgamegeek. Het gaat hier om reviews, EAN-codes en croossell informatie. Ceezoo heeft  een koppeling gemaakt die data vanuit de aangeleverde XML verwerkt in de site. Op zich geen enorm technisch vernuft, maar wel bevestigd spellenvariant.nl hiermee serieus zorg te dragen voor kwalitatieve en eerlijke content. En heeft het bedrijf in Ceezoo de partner gevonden die zaken niet alleen realiseert, maar ook initieert en voorstelt aan de klant.

Datum
Categorie
Magento webwinkel