• overzicht van Magento webwinkel zonweringtekoop.nl

Zonweringtekoop.nl: 8 websites, 1 Magento

Meerdere webwinkels in één Magento omgeving? Al meer dan tien jaar doen we dat voor Multilogo. Multilogo begon met verkoop van zonwering in 2010 en is nu een serieuze speler in Noord-Nederland.

Multilogo en Ceezoo

In 2020 levert Multilogo al weer 25 jaar lang zonwering, rolluiken, terrasoverkappingen, zonweringonderdelen  en nog veel meer. Door groot in te kopen kan Multilogo Stores alle aangeboden producten voor zeer scherpe prijzen aanbieden. Inmiddels verkoopt Multilogo via de showroom en de Magento webshops vele zonwering gerelateerde producten in heel Nederland & België.

Minne de Geele nam in 2010 voor het eerst contact met ons op met de vraag of we in staat waren voor zijn bedrijf Multilogo een website te ontwikkelen die het mogelijk zou maken dat bezoekers en klanten van het bedrijf, direct de prijs van een zonnescherm te berekenen.

Magento bleek direct dé e-commerce oplossing

De prijs van een zonnescherm berekenen kent vele variabelen, zoals bijvoorbeeld de lengte van een zonnescherm, de uitval, de kleur en kwaliteit van het doek, de elektrische of handmatige bediening. Kortom: een zonnescherm op maat verkopen kent (soms letterlijk) wat haken en ogen.

Immers, niet alleen de prijs moet kloppen, maar het moet ook zo gemaakt zijn, dat de gebruiker er ook eenvoudig zijn weg in vindt.

Maatwerk oplossing voor rekenmodules

In 2011 leveren de eerste versie van de nieuwe websites van Multilogo. In totaal zijn er 7. Want naast zonwering verkoopt Multilogo ook garagedeuren, ritsscreens, onderdelen voor zonwering, rolluiken, overkappingen, producten voor binnenzonwering zoals luxaflex en rolgordijnen.

Dat was in 2011. Sinds de oplevering zijn we regelamitg  met Multilogo actief geweest om allerlei aspecten van de verkoop online te verbeteren. Maar ook maar ook om de het beheer van de Magento Webwinkel van Multilogo zo eenvoudig mogelijk te houden. Bijvoorbeeld de implementatie van optie-templates neemt veel werk uit handen. Een template met bijvoorbeeld een 70 tal verschillende zonweringdoeken kan aan willekeurig veel producten toegekend worden. Als de prijs van een product in een template verandert, dan verandert dat meteen door de hele site heen.

Migratie naar Magento 2

In 2017 al zijn we begonnen met de migratie van de Magento 1 omgeving naar een stabiele Magento 2 omgeving. Magento 2 was in 2017 nog niet uit ontwikkeld en dat leidde tot serieuze uitdagingen tijdens de migratie.  We hebben veel maatwerk en  scripts ontwikkeld om de site toch in Magento 2 optimaal te laten draaien. De ontwikkeltijd liep op naar een jaar, maar zowel klant als wij zijn er in blijven geloven. De nieuwe Magento 2 loopt nu soepeler dan ooit tevoren.

Datum
Categorie
maatwerk, Magento webwinkel