Blaasinstrumenten en slagwerk Van der Glas

  • overzicht van Magento webwinkel vanderglas.nl

Als jongen van 12 maakte Douwe van der Baan kennis met Van der Glas in Heerenveen. Na 3 jaar bij de drumband en begonnen met drumles, werd het tijd voor een echt drumstel. Een drumstel kocht je bij Van der Glas in Heerenveen. Een paar decennia later maakt Douwe opnieuw kennis met Van der Glas en helpt deze grote leverancier van slagwerk en blaasinstrumenten op weg met online verkopen.

Maatwerk voor Magento: klant kan in termijnen betalen

De site die Van der Glas wilde is redelijk eenvoudig, maar met twee specifieke kenmerken. Ten eerste is er een koppeling met AFAS en ten tweede is het mogelijk om na een aanbetaling de aankoop in termijnen te voldoen.

Migratie naar Magento vanuit maatwerk software

Voor Van der Glas zijn we begonnen met een datamigratie vanuit de bestaande custom-made webwinkel naar Magento. Daar het bedrijf al heel lang bestaat is er in de loop van de jaren grote product catalogus opgebouwd, die door de omvang ervan moeilijk was om nauwkeurig te onderhouden en bij te werken. Het is in het algemeen een niet te onderschatten opgave om te komen tot een goede productcatalogus die voldoet aan eisen van doorzoekbaarheid maar ook volledigheid van content. Met name de volledigheid van productinformatie is van groot belang als je kiest voor multichanneling. Marktplaatsen zoals bol.com, amazon.com en anderen stellen steeds hogere eisen aan de content, on ruil voor beloning in de vorm van een meer prominente plek in de zogenaamde verkoopbox.

Datum
Categorie
Magento webwinkel