Migreren naar Magento 2

End of life Magento 1 juni 2020

Magento heeft aangekondigd dat vanaf juni 2020 geen beveiligingsupdates meer worden uitgebracht. Dat wil dus niet zeggen dat je webwinkel er op 1 juni mee stopt, maar je webwinkel wordt dan erg kwetsbaar en we raden je dan ook aan voor die tijd te migreren naar Magento 2 . Je hebt dus nog ruim een jaar de tijd. Dat klinkt als erg lang, maar let op: een migratie van je Magento webwinkel kan zo een aantal weken of maanden duren en als je laat besluit tot migratie, ben je ook later aan de beurt.

Waarom overstappen naar Magento 2?

In deze gevallen adviseren we het traject voor de migratie naar Magento 2 nu in gang te zetten:

1. Je huidige Magento shop is niet responsive

Sinds juli 2018 heeft Google mobile-first indexing uitgerold. Dit betekent dat je mobiele website voor Google de leidraad is voor je prestaties in de Google zoekresultaten . Als je webwinkel niet optimaal is ingericht voor mobile weergave, zul je zichtbaarheid in Google langzaam maar zeker verliezen.

2. Je huidige Magento shop is verouderd

Misschien is je webwinkel al een tijdlang niet meer aangepast aan de normen van deze tijd. Misschien loopt je design wat achter bij de huidige trends of misschien is je Magento webwinkel al langere tijd niet geupdate. Dan is het tijd om de bezem er eens door te halen. Deze bezem kun je dan mooi combineren met een migratie naar Magento 2

3. Je wilt de nieuwste functies toevoegen aan je webwinkel

Elke webwinkel vergt investeringen voor kleinere en grotere aanpassingen. Gaat het om updates van een paar uur werk, dan kun je die prima in je huidige Magento webshop laten doorvoeren. Maar als gaat het om aanpassingen die uren tot dagen werk vereisen (denk aan nieuwe extensies of maatwerk functionaliteiten), dan moet je bedenken dat dit waarschijnlijk dubbel werk oplevert omdat het in Magento 2 opnieuw gemaakt zal moeten worden. Vraag jezelf af of je nog wilt investeren in een webwinkel die nog maar een paar maanden meegaat. Misschien is het slimmer om dat bedrag direct te investeren in een nieuwe Magento 2 webshop.

Webwinkel blijft investeringen vragen

Een webwinkel blijft altijd investeringen vragen. Een webwinkel is wat dat betreft gelijk aan je bedrijfsauto. Op een bepaald moment moet je deze vervangen, omdat de kosten te hoog worden of de opbrengsten te laag. Hou er ook rekening mee in je resultaten dat je altijd geld opzij zet voor investeringen in je webwinkel.