Magento 2 biedt meer voor webwinkels

Investeren in een overgang naar Magento 2 betekent ook nieuwe kansen voor je webwinkel. Met een migratie naar Magento 2 ben je weer voor jaren verzekerd van een nieuwe, gebruiksvriendelijke e-commerce engine. Magento 2 is helemaal op de toekomst voorbereid en biedt nu al volop mogelijkheden die tot nu toe met Magento ondenkbaar waren.

Te denken valt vooral aan de integratie met Elasticsearch vanaf versie 2.3. Ook de open source versie van Magento biedt straks ondersteuning voor deze revolutionaire manier voor zoeken, die ook door onder andere Facebook en Netflix wordt gebruikt.

Magento 2 biedt standaard ondersteuning voor Varnish caching, waarmee de frontend van Magento tot ongekende snelheden kan oplopen. Standaard werkt Magento 2 met een uitstekende full page cache die ruimschoots volstaat voor kleinere en middelgrote webwinkels.

Tot nu had Magento de mogelijkheid om per product slechts één voorraad in te voeren. Met de release van Magento 2.3 is het nu mogelijk om meerdere (type) voorraden te beheren en te optimaliseren over verschillende locaties. Met Multi-Source Inventory (MSI) kan per locatie in de gaten worden gehouden hoeveel voorraad er nog is en kan voorraad per verkoopkanaal gereserveerd worden. 

Nieuwe verkoopkanalen aanboren

Een voorbeeld: Via een aparte portal kunnen producten via Amazon worden verkocht. In Amerika verkopen één miljoen MKB-bedrijven via Amazon. Twintigduizend MKB ondernemingen hebben in het afgelopen jaar meer dan één miljoen dollar aan producten via de marktplaats van Amazon verkocht.

Het is daarom effectief om als webshop eigenaar actief te worden op Amazon. Met de integratie Amazon Sales Channel maakt Magento het makkelijker om producten direct vanuit je Magento webshop aan te bieden bij Amazon. Vanuit Magento kan er worden aangeven welke producten verkocht moeten worden op één of meerdere van Amazon’s marktplaatsen. 

Magento 2.3 werkt met php 7.2

Magento 2.3 is compatible met de nieuwste versie van PHP, namelijk PHP 7.2. Tests wijzen uit dat deze nieuwste versie sneller is, wat er in resulteert dat webpagina’s sneller zullen laden.