Producten importeren in Magento

Producten importeren in Magento

Eenvoudig Importeren in Magento is soms een complexe tijdrovende zaak. Ceezoo heeft een importtool ontwikkeld, waarmee u razensnel kunt importeren die werkt met willekeurige CSV-bestanden. Met onze importtool voor Magento kunt u veel tijd besparen.

Onze tool werkt met een eenvoudig config-bestand, waarmee u een beetje kunt toveren. De mogelijkheden zijn onder meer:

Mappen van categorieën

Bekijk welke categorieën of categorie ID er in het bestand staan en laat deze verwijzen naar uw eigen categorieeën. Ook kunt u categorieën uit het basisbestand samenvoegen nar één categorie in uw Magento webwinkel

Automatisch aanmaken van categorieën in Magento

U hoeft niet alle categorieën zelf aan te maken, dat doet onze extensie voor u. Dat bespaart heel veel tijd.

Mappen van attribuut-waardes

Veel importbestanden bevatten producteigenschappen zoals kleur. Als u meerdere import draait, kunnen deze attributen vervuilen. Een voorbeeld is de producteigenschap kleur. Deze kan allerlei waarden bevatten die u eigenlijk niet wilt, zoals allerlei groentinten (licht groen, lime groen, grasgroen). Met onze extensie mapt u deze waarden eenvoudig naar een duidelijke waarde: groen.

Eenvoudig instellen van basiswaarden

Een Magento import stelt bepaalde kolommen als verplicht, zoals BTW-tarief, zichtbaarheid, status enzovoorts. Met onze importextensie stelt u deze basiswaarden eenvoudig in en hoeft u deze niet op te nemen in het basisbestand. Ook dit scheelt veel tijd en bij herhaalde import met nieuwe bestanden hoeft u niet elke keer het basisbestand aan te passen.

Mapping van kolomnamen

Bijvoorbeeld: In uw CSV staat de kolom “art.nummer”. Met een eenvoudige mapping zet u deze waarde eenvoudig in de Magento kolom SKU.

Eenvoudig product-afbeeldingen importeren

Onze extensie download afbeeldingen automatisch vanaf een bepaalde url of elders. Product-galleries kunnen eenvoudig worden aangemaakt zonder ingewikkelde handelingen in excel of andere programmatuur.

Mapping met condities

U heeft artikelen met een specials_price (= aanbiedingsprijs). Met een conditional mapping plaatst u deze artikelen in de categorie SALE. Nog een voorbeeld: De merknaam staat in de productnaam, maar is niet beschikbaar als attribuut in het basisbestand. U kunt dan met onze extensie de merknaam filteren uit de productnaam en deze opslaan als attribuut.

Teksten vervangen

Bepaalde standaardteksten kunt u verwijderen voor de import of vervangen door een andere tekst. U kunt ook teksten aanvullen door er standaard teksten achter of voor te plakken.

De voordelen van onze importtool zijn daarnaast:

  • Razendsnel importeren
  • Herhaald importeren, waarbij alleen die rijen worden geïmporteerd die ook daadwerkelijk zijn gewijzigd sinds de laatste import (bijvoorbeeld afbeeldingen niet, voorraden wel importeren). De snelheidwinst is enorm
  • automatische import van bestanden door middel van cron-jobs

 

Wanneer importeren?

U kunt producten importeren wanneer u grote aantallen producten in uw Magento catalogus wilt plaatsen. U kunt ook producten importeren in Magento die u later handmatig bewerkt. De meeste importbestanden beschikken niet over alle informatie die Magento nodig heeft, bijvoorbeeld informatie tbv de product attributen. Deze kunt u dan handmatig toevoegen. Overigens importeert onze extensie product attributen zeer snel.

Handmatige invoer van producten is een tijdrovende en daarmee ook een dure aangelegenheid. Door producten te importeren kunt u besparen op de kosten, omdat de gegevens heel snel verwerkt kunnen worden.

 

Hulp bij importeren in Magento

Ceezoo helpt u graag bij het verwerken van uw importbestanden. Bel met Douwe van der Baan voor een vrijblijvend advies of offerte: 06-539045643